Vårryddedagen 2023 på Øyna

Lørdag 18. mars arrangerte Sjøsjukt Vårryddedag ute på Øyna på Tromøya i samarbeid med Hold Norge Rent! Tross gråvær og tåke møtte rundt 40 personer opp for å gjøre en innsats for havet.

I løpet av vinteren har havet skylt i land en haug av marin forsøpling på Øyna. Blant annet gjorde vi flere observasjoner av isopor og diverse andre plastartikler da vi var på befaring tidligere i vår. Spesielt la vi i år merke til større forekomst av nedbrutt plast og mindre plastartikler som biofilmbærere og plastpellets.

Vårryddedagen ute på Øyna ble en fin og meningsfull dag. Dagen startet med innlegg fra fylkesordfører Arne Thomassen, før Ida Aalvik pratet videre om marin forsøpling og hva vi ville finne av søppel når vi ryddet. Etter gjennomgang av sikkerhet med Daniel Tjønn Thingvoll fra Hold Norge Rent og utlevering av utstyr, satt en ivrig gjeng i gang med å rydde.

I to timer ga deltakerne full gass for å få ryddet så mye som mulig, og sammen fikk vi ryddet et stort område. I Rydde portalen kan du se flere detaljer knyttet til funn og områder som ble ryddet. Les mer om aksjonen HER. Til sammen ble det plukket 204 kg søppel på årets vårryddedag på Øyna i Arendal!

Hva fant Øynarydderne? Mye av det som gikk igjen var isopor, plast i alle varianter, taurester, dollyrope, drivved og mer isopor. Nevnte vi isopor?

Dagen ble avsluttet med pizza og intimkonsert med lokal artist Rebekka Lundstrøm ute på svaberget. Dette ble en fantastisk avslutning på dagen! Tusen takk til alle som stilte opp på lørdag for å bidra i kampen mot marin forsøpling! Deres innsats er verdifull <3

Bli med å rydde i Raet Nasjonalpark

Nysgjerrig på å begynne å rydde? Alle er velkommen til å bidra inn i kampen mot forsøpling, enten du er en erfaren rydder eller det er første gang du er inne på tanken om å rydde søppel.

5 gode grunner til å plukke 5 for hvalen

Du trenger ikke alltid å være med på strandrydding for å bidra til å redusere marin forsøpling. Klikk deg inn for å lese 5 gode grunner til å plukke 5 om dagen!

Sjøsjukt og Våre Strender forener krefter for havet!

Fra og med 2023 slår Sjøsjukt seg sammen med Våre Strender for å kunne gjøre en enda større innsats for havet. Sammen skal vi jobbe  for å skape en sterk lokal aktør på Agder!

Høstinnsamling med Vippa FUS barnehage

Hvert år arrangerer Vippa FUS barnehage en høstinnsamling der pengene som samles inn skal gå til å støtte en miljøorganisasjon i nærområdet. Høsten 2022 valgte Vippa FUS barnehage å støtte Sjøsjukt!

Havvennlige julegaver

Nå nærmer det seg jul! Kanskje er du i gang med å planlegge gavene du vil gi bort, eller er dette noe du venter med frem til dagene før jula setter...

Tilbakeblikk til havfestival i Arendal

Nå som det går mot vinter og kaldere vær tar vi et tilbakeblikk til varmere sommerdager. Årets Passion for Ocean-festival gikk av stabelen lørdag 27. august og hadde flere tusen …

Strandrydding med Sjøsjukt

Søndag 30. oktober møttes vi ved Hove Leirsenter, nede ved stranda. Vi hadde fått informasjon om at det lå en del søppel der, det stemte.