En viktig del av det å dra ut på tur er å kose seg med god mat og drikke underveis. Ekstra hyggelig er det å tilberede maten sammen ute i naturen. Om du er glad i å dra på tur langs kysten, eller ønsker å lage noe digg du kan ta med deg når du skal ut på tur, bør du lese videre. Her er våre tips til tursnacks fra havet som du kan lage på 1-2-3!
Sprøstekt sukkertare

Du trenger Sukkertare og smør, og et stormkjøkken eller lignende. Sukkertare vokser på fjell, stein og skjell fra lavvannsmerket og helt ned til 30 meters dyp. Forsøk å unngå å rive med deg røttene når du plukker sukkertare. Varm opp en panne og la smøret smelte før du legger sukkertaren oppi. Stek sukkertaren til den har blitt sprø og grønn. Bon appetit!
Hvorfor blir tangen grønn?
Sukkertang har en gyllenbrun farge når den er fersk og skifter til klargrønn eller mosegrønn når den blansjeres. Den blir altså grønn når de brune fargestoffene brytes ned av varmen, slik at det grønne klorofyllet blir synlig. Denne grønnfargen er der egentlig hele tiden, men skjules av fukoxantin, den brune fargen i tangen. Kult, ikkesant?
Te med blæretang, sitron og honning

Du trenger:
- Blæretnag
- Smør
- Sitron
- Honning
- En kopp
- Et stormkjøkken eller liknende
Varm opp en panne og la smøret smelte før du legger blæretangen oppi. Stek blæretnagen til den har blitt sprø og grønn (på samme måte som sukkertaren). Hell oppkokt vann i koppen din, og tilsett blæretang, sitron og honning etter eget ønske.
Under kan du se bilder fra da gjengen i Sjøsjukt var ute på tur og laget sin helt egen tursnacks, rett fra havet!


