Tilbakeblikk til havfestival i Arendal

Nysgjerrige barn følger med på Pia Ve Dahlen som viser frem en Svarthå, den minste haiarten i norske farvann.

Nå som det har blitt vinter og kaldere vær tar vi et tilbakeblikk til varmere sommerdager. Årets Passion for Ocean-festival i Arendal gikk av stabelen lørdag 27. august og hadde flere tusen besøkende. Det kokte over av god havstemning i Arendal sentrum der nysgjerrigheten for havet ble vekket hos både store og små.

Passion for Ocean-festivalen er en arena og samlingsplass som skal inspirere og motivere til handling og endring gjennom kunnskap, aktiviteter, underholdning og interaksjon. Festivalens formål er å skape en transformativ opplevelse for festivaldeltakerne som skal utløse engasjement, atferd og holdningsendring. 

For andre år på rad var Sjøsjukt stolt arrangør av Passion for Ocean-festivalen i Arendal sentrum. Dagen startet med et fantastisk åpningsnummer med Bølgen Dansestudio som virkelig tok oss med “Under the sea”. I løpet av festivaldagen fikk de besøkende lære mer om livet i havet av biologene ved akvariene, kikking i mikroskop og dissekering av blekksprut og hai sammen med kjendisbiologen Pia Ve Dahlen. Store og små fikk bruke kreativiteten under kunstworkshops der de laget kunst av marin plast, østers, tang og tare. Hos “oppfinneren” Erik Alfred kunne barna lage sitt eget tomatdrivhus!

I løpet av festivaldagen fikk besøkende også bli med på skjærgårdstur med Boy Leslie, og teste ut både kano og SUP-brett i Pollen. Den unike duoen Torsketromming, der forskning møter musikk, holdt foredrag og fremførte musikk i løpet av dagen. I handlegaten kunne man kjøpe bærekraftige produkter, mat fra havet og bøker med marine tema. Det ble solgt produkter av god kvalitet som varer lenge, produkter som reduserer plastforbruk eller er kortreiste og lokalt produsert.

Senere ble det avholdt bryggeprat, der fagfolk fra næringslivet møttes for å diskutere temaet økt marint vern av Raet Nasjonalpark. Birger Emanuelsen ledet oss gjennom er spennende bryggeprat sammen med panelet bestående av Alf Ring Kleiven (seniorforsker, HI) Pia Ve Dahlen (marinbiolog, Lei en biolog), Jenny Marie Gulbrandsen (nasjonalparkforvalter, Raet Nasjonalpark), Atle Nilsen (fisker) og Gunnar Svein Larsen (Fiskeridirektoratet).

Festivaldagen ble avsluttet med en fantastisk arter-party konsert med selveste Myra og Noora Noor samme kveld. For en perfekt avslutning på tidenes havfestival!

Festivalen ble arrangert med støtte fra Handelens Miljøfond, Senter mot marin forsøpling, Blått Kompetansesenter Sør, Arendal kommune, Friluftsrådet Sør og Aust-Agder, Regionalt Næringsfond Arendal, Froland, Grimstad.

Klikk her for å se årets after-movie! 💙

Nedenfor finner du en superfin bildestrøm fra årets festival i Arendal, god titting!

Bli med å rydde i Raet Nasjonalpark

Nysgjerrig på å begynne å rydde? Alle er velkommen til å bidra inn i kampen mot forsøpling, enten du er en erfaren rydder eller det er første gang du er inne på tanken om å rydde søppel.

5 gode grunner til å plukke 5 for hvalen

Du trenger ikke alltid å være med på strandrydding for å bidra til å redusere marin forsøpling. Klikk deg inn for å lese 5 gode grunner til å plukke 5 om dagen!

Vårryddedagen 2023 på Øyna

Lørdag 18. mars arrangerte Sjøsjukt Vårryddedag ute på Øyna på Tromøya i samarbeid med Hold Norge Rent! Tross gråvær og tåke møtte rundt 40 personer opp for å gjøre en innsats for havet.

Sjøsjukt og Våre Strender forener krefter for havet!

Fra og med 2023 slår Sjøsjukt seg sammen med Våre Strender for å kunne gjøre en enda større innsats for havet. Sammen skal vi jobbe  for å skape en sterk lokal aktør på Agder!

Høstinnsamling med Vippa FUS barnehage

Hvert år arrangerer Vippa FUS barnehage en høstinnsamling der pengene som samles inn skal gå til å støtte en miljøorganisasjon i nærområdet. Høsten 2022 valgte Vippa FUS barnehage å støtte Sjøsjukt!

Havvennlige julegaver

Nå nærmer det seg jul! Kanskje er du i gang med å planlegge gavene du vil gi bort, eller er dette noe du venter med frem til dagene før jula setter...

Strandrydding med Sjøsjukt

Søndag 30. oktober møttes vi ved Hove Leirsenter, nede ved stranda. Vi hadde fått informasjon om at det lå en del søppel der, det stemte.