Høstinnsamling med Vippa FUS barnehage

Vippa FUS barnehage på Nedenes er en barnehage med fokus på natur, mat og miljø. De ønsker å gi barn erfaringer og kunnskap om hvordan vi tar vare på naturen og maten vår ved å ta vare på miljøet. Hvert år arrangerer barnehagen en høstinnsamling der man kan vinne spennende premier og kjøpe fine hjemmelagde produkter. Pengene som samles inn skal gå til å støtte en miljøorganisasjon i nærområdet.

Høsten 2022 valgte Vippa FUS barnehage å støtte Sjøsjukt, og vi er virkelig takknemlige for at de hadde lyst til å støtte vårt arbeid! Vår flinke marinbiolog Kaya dro i oktober på besøk til barnehagen for å bli bedre kjent med dem, og med seg hadde hun en bøtte med levende ting fra havet! Barna var nysgjerrige da Kaya dro opp forskjellig fisk, tang og tare opp fra bøtta. De yngste fulgte spent med da hun fortalte om alle de kule tingene som lever i havet.

Senere på høsten arrangerte de dyktige barnehageansatte en skikkelig fin høstfest for barn og foreldre hvor det ble solgt forskjellige typer mat og en haug med gjenstander som barna hadde laget i barnehagen. Sjøsjukt var med og hadde en liten presentasjon samt snakket med foreldrene om hva vi driver med og hva vi ønsker å bruke de donerte pengene til. Til sammen ble det samlet inn nesten 14 000 kr!

TUSEN takk til Vippa FUS barnehage for at dere valgte oss, og tusen takk til alle barn og foreldre som ønsket å støtte oss! 

Ønsker du eller bedriften din å støtte arbeidet til Sjøsjukt? Vipps-nummeret vårt er #773952

Vi jobber nå med å utvikle et prosjekt som vi kaller for Tarebarna! Du kan lese mer om prosjekter HER. Om du jobber i barnehage eller har barn i barnehage og synes dette høres spennende ut, ta gjerne kontakt!

Bli med å rydde i Raet Nasjonalpark

Nysgjerrig på å begynne å rydde? Alle er velkommen til å bidra inn i kampen mot forsøpling, enten du er en erfaren rydder eller det er første gang du er inne på tanken om å rydde søppel.

5 gode grunner til å plukke 5 for hvalen

Du trenger ikke alltid å være med på strandrydding for å bidra til å redusere marin forsøpling. Klikk deg inn for å lese 5 gode grunner til å plukke 5 om dagen!

Vårryddedagen 2023 på Øyna

Lørdag 18. mars arrangerte Sjøsjukt Vårryddedag ute på Øyna på Tromøya i samarbeid med Hold Norge Rent! Tross gråvær og tåke møtte rundt 40 personer opp for å gjøre en innsats for havet.

Sjøsjukt og Våre Strender forener krefter for havet!

Fra og med 2023 slår Sjøsjukt seg sammen med Våre Strender for å kunne gjøre en enda større innsats for havet. Sammen skal vi jobbe  for å skape en sterk lokal aktør på Agder!

Havvennlige julegaver

Nå nærmer det seg jul! Kanskje er du i gang med å planlegge gavene du vil gi bort, eller er dette noe du venter med frem til dagene før jula setter...

Tilbakeblikk til havfestival i Arendal

Nå som det går mot vinter og kaldere vær tar vi et tilbakeblikk til varmere sommerdager. Årets Passion for Ocean-festival gikk av stabelen lørdag 27. august og hadde flere tusen …

Strandrydding med Sjøsjukt

Søndag 30. oktober møttes vi ved Hove Leirsenter, nede ved stranda. Vi hadde fått informasjon om at det lå en del søppel der, det stemte.