Havvennlige julegaver

Nå nærmer det seg jul! Kanskje er du i gang med å planlegge gavene du vil gi bort, eller er dette noe du venter med frem til dagene før jula setter inn for fullt? Uansett når du kommer i gang med gavene, kan det være vanskelig å finne på noe nytt å gi bort år etter år. Mange ender opp med å kjøpe noe nytt som de satser på at mottakeren vil få bruk for.

Her er våre tips til havvennlige julegaver:

♻️ Gjenbrukbar innpakning

Enten du velger å gi bort et bruktkupp eller velger å kjøpe nye hodetelefoner til mamma, kan et tips være å gå for en innpakning som kan brukes flere ganger. Du kan for eksempel sy en innpakning av stoff som kan brukes flere ganger, eller lage en gaveboks som kan brukes igjen og igjen!

Kjøp brukt

Det man kan kjøpe nytt finner man ofte også brukt! Hvis onkel ønsker seg nye skøyter, sjekk om du kan finne det brukt først! Ofte får du kjøpt produkter som nesten ikke er brukt og i like fin stand som om man skulle ha kjøpt noe nytt.

🧶 Lag selv

Hvor hyggelig er det ikke å få en hjemmelaget gave til jul? Det at noen du er glad i har satt av tid og innsats på å lage en helt unik gave bare til deg synes vi i Sjøsjukt er den aller fineste gaven. Hvis broren din ønsker seg nye grytekluter til jul, kanskje du skal sette av litt til til å hekle noen til han?

🍽 Spiselig

De aller fleste setter skikkelig pris på en god matopplevelse. God mat knytter oss sammen, og det å sette av tid til å dele et bedre måltid sammen er en fin måte å vise kjærlighet til de du er glad i. Kanskje du kan gi bort en middagsreservasjon på favorittrestauranten til tante, eller gi bort et gavekort der du inviterer til en helaften hjemme hos deg?

🪂 Opplevelse

Gode minner er det vi husker aller best. Hvor hyggelig er det ikke å gi bort konsertbilletter til fetteren din som er så interressert i musikk? Eller kanskje du kan gi bort et gavekort på fallskjermhopp til søsteren din, som elsker adrenalinkick?

🏂 Kurs

Hvor gøy er det ikke å overraske noen med en gave der de får mulighet til å lære noe nytt? Du kan kjøpe et dreiekurs i keramikk til Pappa som alltid har hatt lyst til å lage sitt eget servise, eller et snowboardkurs til bestemor som vil lære seg å trikse i bakken. Det finnes et hav av muligheter når det kommer til kurs, så her er det bare å være kreativ!

🛠 Tjeneste

Du kan også gi bort en tjeneste til andre som du vet de har behov for! Kanskje du kan gi bort et klippekort til kjæresten din på massasje, eller love bort tid til å hjelpe bestevennen med å legge nytt gulv i leiligheten.

👨🏽‍🤝‍👨🏼 Kvalitetstid

Kanskje du har litt dårligere råd eller bor langt unna familie og venner? Kvalitetstid er alltid en fin ting å gi bort. Kanskje du bor langt unna og kan gi i gave til bestefar at du skal komme å besøke han to helger neste år der dere finner på noe koselig sammen? Du kan også gi bort av din tid til broren din der du inviterer han på middag en gang i måneden, eller til å komme bort på filmkveld hver søndag. Det blir koselig det!

🎁 Donasjon

En flott gave til de som ikke ønsker seg noe eller til de som har alt er å gi en donasjon til en veldedig organisasjon. Spesielt fint er det om du velger å støtte en sak som er viktig for den som mottar gaven. Dette er noe hen uten tvil vil sette pris på!

Lykke til med gavene i år!

Kilder: Fremtiden i Våre Hender og Sprint

Bli med å rydde i Raet Nasjonalpark

Nysgjerrig på å begynne å rydde? Alle er velkommen til å bidra inn i kampen mot forsøpling, enten du er en erfaren rydder eller det er første gang du er inne på tanken om å rydde søppel.

5 gode grunner til å plukke 5 for hvalen

Du trenger ikke alltid å være med på strandrydding for å bidra til å redusere marin forsøpling. Klikk deg inn for å lese 5 gode grunner til å plukke 5 om dagen!

Vårryddedagen 2023 på Øyna

Lørdag 18. mars arrangerte Sjøsjukt Vårryddedag ute på Øyna på Tromøya i samarbeid med Hold Norge Rent! Tross gråvær og tåke møtte rundt 40 personer opp for å gjøre en innsats for havet.

Sjøsjukt og Våre Strender forener krefter for havet!

Fra og med 2023 slår Sjøsjukt seg sammen med Våre Strender for å kunne gjøre en enda større innsats for havet. Sammen skal vi jobbe  for å skape en sterk lokal aktør på Agder!

Høstinnsamling med Vippa FUS barnehage

Hvert år arrangerer Vippa FUS barnehage en høstinnsamling der pengene som samles inn skal gå til å støtte en miljøorganisasjon i nærområdet. Høsten 2022 valgte Vippa FUS barnehage å støtte Sjøsjukt!

Tilbakeblikk til havfestival i Arendal

Nå som det går mot vinter og kaldere vær tar vi et tilbakeblikk til varmere sommerdager. Årets Passion for Ocean-festival gikk av stabelen lørdag 27. august og hadde flere tusen …

Strandrydding med Sjøsjukt

Søndag 30. oktober møttes vi ved Hove Leirsenter, nede ved stranda. Vi hadde fått informasjon om at det lå en del søppel der, det stemte.