5 gode grunner til å plukke 5 for hvalen

Du trenger ikke alltid å være med på strandrydding for å bidra til å redusere marin forsøpling. Her er 5 gode grunner til å plukke 5 om dagen (eller #5forhvalen): 

  1. 5 ting om dagen gjør en forskjell! Å plukke 5 ting kan føles litt lite og ubetydelig i den store sammenhengen, men det er et skikkelig bra bidrag. LOOP har estimert at om hver femte nordmann plukket 5 om dagen ville vi fjernet 35 tonn søppel fra naturen hver eneste dag! Det er veldig lite per person men likevel MASSE når alle gjør litt. 
  1. Du er et godt forbilde! Plukk 5 om dagen med stolthet, og oppmuntre menneskene rundt deg til å gjøre det samme. 
  1. Du kan gjøre det hvor som helst! Det er absolutt ikke nødvendig å reise til stranda for å redusere marin forsøpling. Mye av søpla på land vil etterhvert havne i havet, så å plukke søppel langs veien eller i nabolaget er også veldig viktig for å bekjempe marin forsøpling. Bonus: det blir ryddig og fint i nabolaget! 
  1. Det tar veldig lite tid! Plukk søppel på vei hjem fra jobben eller skolen, mens du venter på bussen, på vei til butikken, mot slutten av løpeturen eller når du lufter hunden. Gjør det til en vane å plukke litt søppel når du er ute og går. 
  1. Å plukke søppel er bra for helsa! Kombinasjonen frisk luft, fysisk aktivitet og en god gjerning er gull, både for fysisk og mental helse. Det er lett å bli overveldet av dårlige nyheter og kanskje føle at alt virker litt håpløst. Da er det ingen dum idé å ta med seg en pose, ta på seg jakka og lufte vettet mens man tar en liten ryddetur i nabolaget. 

Kilde: LOOP – #5forhvalen

Bli med å rydde i Raet Nasjonalpark

Nysgjerrig på å begynne å rydde? Alle er velkommen til å bidra inn i kampen mot forsøpling, enten du er en erfaren rydder eller det er første gang du er inne på tanken om å rydde søppel.

Vårryddedagen 2023 på Øyna

Lørdag 18. mars arrangerte Sjøsjukt Vårryddedag ute på Øyna på Tromøya i samarbeid med Hold Norge Rent! Tross gråvær og tåke møtte rundt 40 personer opp for å gjøre en innsats for havet.

Sjøsjukt og Våre Strender forener krefter for havet!

Fra og med 2023 slår Sjøsjukt seg sammen med Våre Strender for å kunne gjøre en enda større innsats for havet. Sammen skal vi jobbe  for å skape en sterk lokal aktør på Agder!

Høstinnsamling med Vippa FUS barnehage

Hvert år arrangerer Vippa FUS barnehage en høstinnsamling der pengene som samles inn skal gå til å støtte en miljøorganisasjon i nærområdet. Høsten 2022 valgte Vippa FUS barnehage å støtte Sjøsjukt!

Havvennlige julegaver

Nå nærmer det seg jul! Kanskje er du i gang med å planlegge gavene du vil gi bort, eller er dette noe du venter med frem til dagene før jula setter...

Tilbakeblikk til havfestival i Arendal

Nå som det går mot vinter og kaldere vær tar vi et tilbakeblikk til varmere sommerdager. Årets Passion for Ocean-festival gikk av stabelen lørdag 27. august og hadde flere tusen …

Strandrydding med Sjøsjukt

Søndag 30. oktober møttes vi ved Hove Leirsenter, nede ved stranda. Vi hadde fått informasjon om at det lå en del søppel der, det stemte.